Angsila

en liten landsby i Chonburi

Når folk hører Chonburi, så går tankene som regel rett mot Pattaya. Men provinsen består av mange interessante byer og steder. Angsila (อ่างศิลา) er eksempel på det. Dette er en nesten glemt landsby eller kommune (tambon), da den ligger midt mellom de to “viktigere” og mer kjente byene Bangsaen og provinshovedstaden Chonburi. Men det er ingen grunn til å styre unna. Denne lille byen skryter over å ha et marked som er 133 år gammelt, selv om det er faktisk er flere år siden markedet var så “ungt”. Utenom det gamle markedet, er nok det kinesiske tempelet med Nezha-skrinet den mest kjente attraksjonen Angsila har å by på. Ellers er Angsila hjem til to ytterligere buddhistiske templer hvor et av de har røtter tilbake til Ayutthaya-eraen på 1700-tallet, et fiskemarked med en flott sjøsiderestaurant, et museum, et annet kinesisk skrin på sjøen, m.m.

Angsila het opprinnelig Anghin (อ่างหิน) fra gammelt av. Det er tydelig at fiskenæringen er en viktig industri for Angsila, da det både har et eget fisketorg bestående hovedsaklig av sjømat, en havn med fullt av fiskebåter, og en fiskebåt som logo brukt “overalt”, f.eks. på toppen av lyktestolpene langs kaien.

Angsila

Slået op af Kong DaniOnsdag den 26. juli 2017

Transport

Det er lett å komme seg til og fra Angsila, og en dagstur fra Pattaya eller Bangkok er vel verdt det.

Fra Pattaya er det greieste å ta en minibuss (van) som kjører langs Sukhumvit nordover mot Bangkok. Be sjåføren slippe deg av ved Angsila. Pris er 80 baht. Fra krysset du blir sluppet av, er det 4 km til det kjente gamle markedet. Motorbike-taxier tar deg dit for 30 baht. Alternativ til minibuss er baht buss fra Pattaya, men du må da bytte noen ganger, antakelig både i Banglamung, Sriracha og Nongmon (Bangsaen).

Fra Bangkok, ta en buss fra Ekamai som går gjennom Chonburi.

Flere alternativer kan du finne på lokaltransport-guiden her.


(annonser)  Leave a comment

  Your email address will not be published.

  Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Search in posts
  Search in pages
  province
  ad
  company
  activity
  Filter by Categories
  Aktiviteter
  Annet
  Arrangementer
  Attraksjoner
  Bar / Restaurant / Hotell
  Helligdommer
  Markeder / shopping
  Reisebrev
  Steder
  Turguide